4 portioner
Detta är ett vegetariskt recept på nudelsallad som överträffar det mesta. Lätt att göra och är klar på fem minuter. Slutresultatet är väldigt mastigt för att vara en sallad men gott blir det!
Ingredienser
Dressing:
- 3 matskedar jordnötssmör
- 3 matskedar matolja
- 3 matskedar honung
- 2 matskedar färskpressad limejuice
- 1 matsked risvinsvinäger, alternativt äppelcidervinäger
- 1 tesked sriracha
- tesked salt
- 2 teskedar riven ingefära
- 1 stor vitlöksklyfta
Basen i nudelsalladen:
- 200 gram äggnudlar
- 225 gram julienneskärda morötter
- 200 gram gurka, skuret i halvcirklar
- 4 stycken salladslökar, hackade
- en scharlottenlök, fint uppskured
- handfull småsallat
- färsk Koriander, mynta och basilika efter smak. Jag brukar ta vad som rymms i en handflata av varje
Topping:
- Sesamfrön
- rostade och hackade mandlar
- chiliflakes
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet
- Vispa ihop alla dressiningredienser i en skål.
- Häll av vattnet från nudlarna och låt dem svalna, för att snabba på processen kan du hälla på kallt vatten.
- Lägg ihop alla ingredienser och mixa i en stor skål man spara hälften av dressingen.
- Häll upp i skålar och ringla dressing över, toppa efter smak.