Mitt svar är nej, det finns inget större behov att skala ingefäran. Skalet är väldigt tunt och gör ingen större smakskillnad. River man ingefäran så märker man i princip ingen skillnad. Dessutom så innehåller skalet en hel den nyttigheter som man annars blir av med. Den lilla konsistenskillnaden man får av att skala ingefäran är i min mening inte värt det. Se bara till att vara noga med att tvätta ingefäran.
Hur man tvättar ingefära
Så du har äntligen anslutit dig till den mörka sidan och skalar inte längre din ingefära? Grattis. Det betyder att du måste lära dig hur du tvättar den ordentligt, eftersom du använder hela roten (som har rörts av vem vet hur många människor innan du lade den kundvagnen). Oroa dig inte: Så här gör du.
- Dra eller skär av den mängd ingefära som du behöver.
- Låt ingefäran rinna under varmt vatten och skrubba ytan med händerna.
- Ta en grönsaksborste och skrubba utsidan för att avlägsna eventuell kvarvarande smuts eller bakterier.
- Torka av ingefäran och den är redo att användas.