De bästa alternativen till gräddfil, så ersätter du denna mejeriprodukt.

De här ersättningarna för gräddfil kommer att vara praktiska när du har ont om tid!

Du är redo att göra en supergod bakelse, men upptäcker att du använde den sista gräddfilen till fredagstacosen.

Innan du tar på dig skorna för att göra en ny resa till affären, se dig omkring i köket.

Du har förmodligen ett nästan perfekt alternativ till gräddfil som gömmer sig i det fördolda.

Det är lätt att ersätta gräddfilen. Du behöver egentligen bara en tjockare mejeriprodukt (eller ett veganskt alternativ) och en syra, som citronsaft eller vinäger.

Här är några av de bästa alternativen när du inte har tillgång till gräddfil!

Grekisk yoghurt

Grekisk yoghurt är den ultimata ersättningen för gräddfil.

Du behöver inte mäta när du ersätter gräddfilen med grekisk yoghurt.

Om du behöver 1 msk gräddfil, kan du använda 1 msk grekisk yoghurt.

Den har en mycket likartad konsistens som ger mycket fukt till dina bakverk. Dessutom innehåller den färre kalorier och är full av näring.

Den enda nackdelen med grekisk yoghurt är att smaken är något annorlunda.

Konsistensen på din maträtt kommer att bli bra, men du kan märka en något annorlunda smak.

Majonnäs

Majonnäs är en annan bra 1:1-ersättning och de flesta har en majonnästub i kylskåpet.

Den har en liknande, smak och konsistens för att hålla dina efterrätter fina och fuktiga.

Till skillnad från andra alternativ behöver du i de flesta fall inte tillsätta någon syra.

Men om du bara har majonnäs med låg fetthalt kan du kanske lägga till en skvätt citronsaft.

Du kommer förmodligen inte att märka någon smakförändring i den färdiga kakan/såsen/etc..

Kärnmjölk

Kärnmjölk är nästan en kopia av gräddfil i smaken, men den har inte samma konsistens.

Kärnmjölk är mer rinnande än gräddfil, vilket gör att smeten blir tunnare än förväntat.

Om receptet kräver 1 msk gräddfil, använd ¾ msk kärnmjölk och ¼ msk smör för att få en tjock och krämig ersättning

Rumstempererat smör fungerar bäst, eller så kan du göra det i mikrovågsugnen tills det bara är några sekunder från att smälta.

Crème Fraîche

Crème fraîche har en ostliknande konsistens och den smakar mer krämigt än surt.

Även om den används som en enkel en-till-en-ersättning är den mycket kaloririkare.

Den har en mycket högre fetthalt än gräddfil, vilket kanske inte är optimalt om du vill hålla kalorierna nere.

Cashewnötter

Om du vill undvika mjölkprodukter är cashewnötter ett fantastiskt alternativ.

Den här metoden är lite mer tidskrävande, men är värd den extra ansträngningen för att få en god ersättning.

Blötlägg cashewnötterna i varmt vatten i minst 3 timmar. Jag gillar att blötlägga dem över natten för att de ska vara mjuka och lätta att blanda.

När de har mjuknat, tillsätt salt och citronjuice efter smak.

Mixa blandningen i mixern tills den är krämig och god.

Smaka alltid på blandningen innan du lägger till den i receptet och tillsätt mer citron eller vatten vid behov.

Kefir

Kefir är fermenterad mjölk. Den har en liknande smakprofil som yoghurt, men konsistensen är mycket tunnare.

Om du byter ut gräddfilen mot vanlig kefir får du samma smak som gräddfilen, men smeten blir inte lika tjock och krämig.

Vanlig kefir fungerar bara bra om receptet kräver en mindre mängd gräddfil.

Om du använder större mängder blir det lätt för rinnigt. Om du vill göra den tjockare kan du tillsätta crème fraiche.

Tofu

Om du vill att dina bakverk ska vara veganvänliga, kommer tofu till undsättning igen! Den är fullmatad med protein och är ett utmärkt alternativ med låg kalorihalt.

Dränera tofun i minst 30 minuter för att pressa ut allt vatten.

För att mixa din tofu till en krämig konsistens, mixa din tofu och valfri syra (jag föredrar citronsaft) i en mixer tills den är krämig.

Du kan också tillsätta en matsked olja för att få en jämnare konsistens om du tycker att din tofukräm är för torr.

Lämna en kommentar