Med sina söta, saftiga kärnor är majs en av mina favoriter att servera vid sommarens grillkvällar och knytkalas. Oavsett om majsen är drypande med smör på en kolv eller om den kastas i en fräsch sallad har den många fördelar. Beroende på var du bor är majs i säsong från maj till september, med en topp i juli och augusti. Här är hur du förvarar all den färska majs som du köpte på marknaden på rätt sätt.
Ställ in den i kylskåpet.
För att majsen ska smaka så friskt som möjligt ska du förvara den i kylskåpet så snart som möjligt. På så sätt bevaras det socker som ger majsen dess sötma.
Behåll majsen i skalet.
Majs har sin egen förpackning: skal! Majsskalet hjälper till att behålla fukten, vilket ger saftiga, fylliga kärnor. Förvara majs i krisplådan i en lös produktpåse för att få ett extra skydd.
Använd snabbt eller frys in till senare.
Planera att njuta av färsk majs inom tre dagar eller lägg den i frysen i upp till 12 månader. Se vår guide om hur du fryser majs för att lära dig hur du gör det på rätt sätt.