Överblivna revbensspjäll kan vara riktigt läckra eftersom kryddorna har haft hela natten på sig att smälta in i köttet. Det är frestande att stoppa in dem i mikrovågsugnen för att värma upp dem, eller hur?
Men man måste veta hur man värmer revbensspjäll för att de ska hålla sig saftiga och goda. Vid tillagning i mikrovågsugn har man en tendens att övertillaga köttets kanter så att man får gummiaktiga ändar medans revbensbjällen fortfarande är kalla i mitten.
Vi tror att när du väl vet hur man värmer revbensspjäll i ugnen kommer du att uppskatta smaken och konsistensen av överblivna revbensspjäll även nästa dag.
Du förtjänar att ta dig tid och njuta av den godaste maten – även när det gäller rester.
Ta dig en stund och läs igenom dessa tips.
Hur värmer man revbensspjäll i ugnen?
- Förvärm ugnen till 200 C.
- Lägg revbenen på en stor bit folie och vik upp sidorna (förslut inte ännu).
- Tillsätt 1/8 dl vatten, grillsås eller buljong till folien.
- Försegla folien helt och hållet.
- Placera de folieinpackade revbenen i en grytform av glas (eller någon annan form med 2-tums sidor).
- Sätt in formen i ugnen.
- Kontrollera revbenen efter 15 minuter med en Kötttermometer.
- Om revbenen inte har nått 62 grader, kontrollera dem igen i intervaller på 5 minuter tills de har uppnått det.
- Låt revbenen vila i 5 minuter och servera sedan.
Det är viktigt att du får upp revbenen till en temperatur som är säker att äta, men du får inte göra det för snabbt.
Hur värmer man revbensspjäll och håller dem saftiga?
Tidigare tillagade revbensspjäll har rykte om sig att torka ut när de värms upp på nytt. Du kan följa några enkla steg för att undvika detta och hålla revbenen saftiga under uppvärmningen.
När du värmer revbenen på nytt ska du se till att du sveper in eller täcker dem under uppvärmningen. Vi rekommenderar också att du tillsätter vatten, buljong eller grillsås till revbenen innan du värmer dem på nytt.
Hur fixar man torra revbensspjäll?
Om dina revbensspjäll blev torra första gången de tillagades finns det ett knep som du kan prova. Bred BBQ-sås över hela revbensspjället och linda sedan in dem i aluminiumfolie.
Lämna en öppning i toppen av aluminiumfolien och häll i 0.5 fl äppeläpplevinäger. Försegla revbenen ordentligt och linda sedan in dem löst en andra gång med folie.
Värm dem i ugnen på låg temperatur i 200 C i 20 minuter.
Revbensspjäll kan vara lite knepiga att arbeta med, men de är så goda att de är värda besväret. Tricket med revbensspjäll är att göra allt du kan för att hålla dem saftiga, utan att de blir för genomstekta eller gummiaktiga i slutet.