Så här värmer du bröd på rätt sätt

Bröd är en basvara i de flesta hushåll. Det mättar och är gott och passar bra till flera rätter. Dessutom är det inget som slår doften av mjukt, mört och nybakat bröd.

Tyvärr är vi alla överens om att kallt och hårt bröd inte är samma sak.

Finns det något sätt att värma brödet utan att det blir för mjukt, konsistens och arom? Hur är det med vitlöksbröd eller baguette? Kan man värma det på samma sätt?

Hur man värmer bröd i mikrovågsugn

Letar du efter ett snabbt och bekvämt sätt att värma upp kallt bröd? Prova att använda mikrovågsugnen. Så här kan du värma upp bröd i mikrovågsugnen.

  1. Ingen gillar att äta hårt bröd. Börja därför med att lägga till lite fukt. Häll cirka 3 ton vatten i en liten skål och ställ in den i mikrovågsugnen i cirka 1 minut på full effekt.
  2. Lägg två lager hushållspapper på en mikrovågsugnssäker tallrik. Lägg brödet på tallriken.
  3. Använd en annan lätt fuktig pappershandduk för att täcka brödet löst.
  4. Lägg brödet i mikrovågsugnen tillsammans med skålen med vatten.
  5. Värm brödet på låg temperatur i 10 sekunder.
  6. Vänd på brödet. Värm i ytterligare 10 sekunder på låg temperatur.
  7. Upprepa vändningen om du värmer fryst bröd.
  8. Njut av mjukt och färskt bröd!

Hur man värmer bröd i ugnen

Det bästa sättet att värma upp bröd är i ugnen. Uppvärmning i ugnen garanterar att brödet behåller sin konsistens, smak och arom. Så här gör du för att värma upp bröd i ugnen.

  1. Förvärm ugnen till 175 °. Höj inte temperaturen eftersom högre temperaturer kan bränna brödet.
  2. Linda in brödet i aluminiumfolie så att skorpan förblir mjuk och mör medan brödet värms upp i mitten.
  3. Grädda i ca 15 minuter. För tunnare brödstycken räcker det med 10 minuter.
  4. Ta ut ur ugnen och servera varmt. Kom ihåg att om du värmer brödet en tredje gång kan det förstöra konsistensen.

How to reheat frozen baguette

Frozen baguette can last in the freezer for up to one to two months. Reheating frozen baguette is simple. The best way to do it is in the oven. Here’s how you can do it:

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Om du har bråttom kan du höja temperaturen till 200 °C. Håll dock noga koll på ditt bröd eftersom högre temperaturer kan överkoka eller bränna brödet.
  2. Ta ut brödet ur frysen. Ta bort plasten och sätt in det frysta brödet i ugnen.
  3. Låt det grädda i cirka 40 minuter för att ge brödet nytt liv.
  4. Ta ut den ur ugnen och njut av den fräsch!

Om du inte vill vänta i 40 minuter kan du låta brödet tinas upp på bänken i ett par timmar innan du sätter in det i ugnen. Om du gör det minskar gräddningstiden till 10 till 15 minuter.

Hur gör jag vitlöksbrödet krispigt igen?

Vill du njuta av krispigt vitlöksbröd? Det är enkelt!

  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Lägg vitlöksbrödet på ett galler. Om du inte har något galler kan du också lägga det på ett bakplåtspapper.
  3. Häll vatten över den och täck den löst med folie.
  4. Sätt in dem i ugnen och grädda i 10-15 minuter, beroende på brödets storlek.
  5. När de är klara tar du ut dem ur ugnen och njuter av värmen!

Hur värmer man bröd utan att det hårdnar?

Tricket för att hålla brödet mjukt och mört är att ställa in rätt temperatur och gräddningstid. Den idealiska temperaturen för återuppvärmning av bröd är 175 °C. Det gör att brödet kan värmas upp till mitten utan att bli hårt. För det andra ska du inte lämna brödet i ugnen eller mikrovågsugnen längre än den rekommenderade tiden. Slutligen, tillsätt fukt, antingen genom att stänka vatten på brödet eller genom att värma det i en separat skål tillsammans med brödet.

Hur man återuppvärmer småfranska

Är du på sugen på några goda småfranska? Om de är frysta, låt dem tina på bänken i fyra till sex timmar. Pensla dem med vitlök och smör för att ge dem en läcker arom. Lägg brödbrödet i en folie och sätt in det i en förvärmd ugn på 150 °. Grädda i cirka 15 minuter tills de är helt varma.

Tips från proffsen: Hur man förvarar bröd

Nu när du vet hur du kan värma bröd, ska vi titta på hur du förvarar det på rätt sätt. Här är några tips som hjälper dig att förvara ditt bröd på rätt sätt!

  • Skippa plasten – förvara alltid brödet i en papperspåse. Det hjälper till att hålla mögel borta och håller brödet fräscht längre.
  • Vill du förvara bröd längre än 2-3 dagar? Frys in det. Förvara det aldrig länge i kylskåpet.
  • Om du ska frysa in brödet ska du köpa en oskuren brödlimpa. Brödbrödslådor fryser in bra jämfört med brödskivor. Det gör det också lätt att värma upp brödet.
  • Investera i en brödlåda! Det är ett roligt sätt att hålla brödet fräscht och ge köket lite stil.
  • Förvara alltid brödet svalt och torrt – men inte i kylskåpet eftersom brödet torkar ut snabbt i kylskåp. Låt det stå på bänken eller förvara det i en låda eller ett skåp för att hålla brödet fräscht.

Slutsatsen

Nu när du vet hur du kan värma och förvara bröd, kommer dina överblivna bröd aldrig att gå till spillo igen. Oavsett om du bakar ett färskt bröd eller köper ditt favoritbröd från marknaden, värm det som ett proffs för att njuta av dess utsökta smak och konsistens.

Lämna en kommentar