Här är en tabell över vanliga grönsaker och deras ungefärliga hållbarhetstider:
Grönsak | Ungefärlig hållbarhetstid |
---|---|
Ruccola | 5-7 dagar |
Sparris | 2-3 dagar |
Broccoli | 5-7 dagar |
Morötter | 2-3 veckor |
Blomkål | 5-7 dagar |
Gurka | 1 vecka |
Aubergine | 3-5 dagar |
Gröna bönor | 3-5 dagar |
Grönkål | 5-7 dagar |
Sallad | 5-7 dagar |
Paprika | 1-2 veckor |
Rädisor | 1-2 veckor |
Spenat | 3-5 dagar |
Squash | 1 vecka |
Tomater | 1 vecka |
Zucchini | 1 vecka |
Kom ihåg att dessa endast är ungefärliga hållbarhetstider och kan variera beroende på faktorer som lagringsförhållanden, mogendomsgrad vid inköp och individuella skillnader i grönsaksfriskhet. Det är alltid en bra idé att kontrollera dina grönsaker för tecken på försämring innan du konsumerar dem, som missfärgning, vissnande eller en illaluktande lukt.
Frysning av grönsaker
Lyckligtvis kan en rad olika grönsaker frysas ner utan några problem alls.
Jag har skrivit artiklar:
- Hur man fryser selleri
- hur man fryser broccolli
- hur man fryser in sockerärter.
- Hur man fryser purjolök
- Hur man fryser pak choi