Knaprigt, salt och rökigt bacon är perfekt i en hamburgare, att äta i sig självt och till att smaksätta allt från bönor till popcorn. Bacon är saltat så du borde kunna behålla det länge i ditt kylskåp, eller hur? Tyvärr har bacon ingen jättebra hållbarhet; faktum är att du kanske vill äta upp det snabbare än du tror.
När blir bacon dåligt? Så här vet du när det är skämt
Bacon håller i kylskåp ungefär en vecka. Rå bacon bör kylas omedelbart efter att du fått hem det och användas inom 10 dagar. Du kan frysa in bacon i upp till två månader för längre lagring, eller tillaga ditt bacon och sedan använda det inom 15 till 17 dagar.
Bacon som inte längre är bra kan lukta surt, ändra färg från rosa till grått eller ha en klibbig konsistens innan det bildas mögel eller andra tecken på att den är förstörd. Ge din bacon en ordentlig undersökning om du är osäker på om den är färsk.