Hamburgare är en typisk amerikansk maträtt som kan mätta dina smaklökar vid frukost, lunch eller middag. Och det bästa är att hamburgare är mångsidiga.
Men en hamburgare i en bulle, som är välsmakande och välsmakande, är inte precis något som du vill ha kvar som rester. Till och med bara en patty efter en dag gammal kan förlora sin smak.
Med lite finess kan en burgare från förra kvällen bli jättegod! Så hur värmer man hamburgare?
Låt oss ta reda på det.
Plocka isär burgaren
För bästa resultat, separera köttbiten från resten av burgaren. Ja, demontera! Se stegen nedan.
Steg 1: Värm burgaren till rumstemperatur
Låt hamburgaren få rumstemperatur. Tjugo minuter på bänkskivan, löst inlindad, borde räcka vid genomsnittlig rumstemperatur.
Se till att den inte får stå ute i mer än 2 timmar. Då blir det lättare att skilja en hel hamburgare från sina delar.
Steg 2: Ta bort tillbehör och bullar
Ta ut alla kryddor och bullar när smörgåsen har nått rumstemperatur. Separera bullarna, köttet och kryddorna noggrant.
Om bullarna är kalla kan de fastna vid patties och rivas upp när du tar bort dem.
Uppvärmning av en hamburgare i mikrovågsugn
I de flesta fall värmer man hamburgare i mikrovågsugn, det är ju bekvämt och snabbt. Det gör jobbet. Men mikrovågsugnarna gör ett nummer av köttet – de överkokar kanterna, lämnar delar kalla och andra för varma.
Tuggiga, gummiblandningar kan vara ett problem på hög temperatur. Så mikrovågsugnen kan vara det enda alternativet när du har ont om tid.
Det bästa är att använda funktionen för återuppvärmning. Följ följande steg för att värma hamburgare i mikrovågsugn.
Vad behöver du?:
- En mikrovågsugn
- En mikrovågssäker tallrik eller skål
- Pappershandduk
Förfarande
Leta reda på knappen ”Reheat” i mikrovågsugnen – den hjälper dig att värma upp din hamburgare utan att den förvandlas till en hockeypuck.
- Lägg ut pattiesna platt men utan att de överlappar varandra på en mikrovågsugnssäker tallrik.
- Sprid en tesked vatten på köttbiten. Inget är värre än en uttorkad burg.
- Ställ in skålen i mikrovågsugnen och starta processen. Vänd pattyerna efter halva tiden.
- Efter en minut trycker du fingret mot köttbiten och känner på den. Om den har värmts upp till önskad temperatur är den färdig. Vi försöker att INTE koka den här stygga pojken igen, gör den bara varm.
- Om köttbiten inte var tillräckligt varm trycker du på knappen för återuppvärmning i ytterligare en minut. Ta bort den.
Psst! Har du någonsin undrat varför det heter hamburgare?
Uppvärmning av hamburgaren i ugnen
Experter rekommenderar alltid att du värmer din hamburgare i ugnen. Det finns en anledning till att hamburgerkännare ofta anser att det är det bästa sättet att värma hamburgare.
Den förseglar smaken och saftigheten, vilket innebär att du kan äta en utsökt burgare även om du värmer den.
Vad behöver du?:
- Ugn
- Ugnsgaller
- Bakplåt
Förfarande
- Ställ in 400°F och förvärm ugnen. Denna temperatur är nödvändig eftersom den värmer hamburgaren utan att överkoka den. För att inte slösa tid bör du förvärma ugnen medan du är upptagen med att plocka isär hamburgaren.
- Lägg ut köttbullarna på bakplåtspappret.
- Ställ in timern på 3 minuter för att värma upp hamburgaren. Ta på dig en ugnshandske och vänd pattan efter att timern har gått ut. Se till att båda sidorna av köttbiten värms upp jämnt.
- Lägg bullarna på gallret. Sätt dem på de vändta burgarna.
- Koka i två minuter, så att bullarna får en gyllenbrun färg.
- Kombinera dina önskade toppings, kryddor och andra fyllningar. Om du inte har några överblivna fyllningar kan du lägga till några av dina egna! Lägg tomatskivor och sallad från kylskåpet på din hamburgare.
Uppvärmning av hamburgare på grillen
Om du har en grill kan du värma upp dina överblivna hamburgare och få en läcker hamburgare.
Vad behöver du?:
- Grill
- Smör
- Pensel eller smörkniv
Förfarande
- Förvärm grillen.
- Placera dina köttbullar runt grillgallrets kanter.
- Värm i 60 sekunder och vänd sedan på steken. Tryck inte på patties så att fettet inte antänds – det kan förkolna köttet och göra hamburgaren torr. Tunnare patties blir snabbt varma, så gå inte ifrån dessa. Du vill inte koka dem på nytt kom ihåg det, bara värma dem på nytt.
- Smöra lätt på bullarna och lägg dem med smörsidan nedåt på grillgallret. Grilla dem i cirka tre minuter. Du behöver inte vända dem.
Uppvärmning på spisen
Om du har en grill kan du värma upp dina överblivna hamburgare och få en läcker hamburgare.
Vad behöver du?:
- Sauteringspanna
Förfarande
- Demontera hamburgaren enligt stegen ovan. Sätt brännaren på medelhög värme.
- Lägg pattyplattan platt i en stekpanna.
- Tillsätt cirka tre matskedar vatten i kastrullen. Det är precis tillräckligt för att hamburgaren inte ska torka ut. Du kan också använda kyckling- eller grönsaksbuljong, eller tillsätt en skvätt A-1 eller worcestershire för att ge mer smak.
- Sätt på locket på kastrullen och ångkoka i 5 minuter.
- Ta ut köttbiten och låt den ligga på en tallrik klädd med hushållspapper i 30 sekunder. På så sätt kan den släppa ut överflödigt vatten.
- Torka av formen med en pappershandduk. Släng handduken.
- Lägg bullarna med insidan nedåt och värm dem i cirka 2 minuter. Du kan smörja dem eller låta dem vara som de är.
- Lägg om hamburgaren med dina favoritfyllningar.
Hur länge håller en hamburgare i kylskåpet?
Du kan förvara en hamburgare i monterad form i kylskåpet i 3 dagar.
Så här värmer du en hel hamburgare på 5 minuter
Om du inte har tid att plocka isär hamburgaren kan du värma hela hamburgaren i ugnen.
Du kan också använda en brödrostugn. Förvärm ugnen till 350°F. Använd aluminiumfolie för att slå in och täcka hamburgaren.
Ställ in den i ugnen för att värma upp den. Din hamburgare ska vara genomvarm på cirka 8 minuter.
Hur man förlänger hållbarheten på köttfärs
Du kan förlänga hållbarheten på kokt köttfärs genom att frysa in det. För att göra detta kan du packa in det tätt i kraftiga fryspåsar eller någon annan lufttät behållare.